Van de Looi over afwezigheid drie sterkhouders én Ihattaren

24 mei 2021, 15:26

Bondscoach Erwin van de Looi kan tijdens het Europees Kampioenschap onder 21 jaar niet beschikken over drie sterkhouders. Noa Lang, Ludovit Reis én Deyovaiso Zeefuik moeten de eindfase van het jeugdtoernooi aan zich voorbij laten gaan. Omdat er ook enkele bepalende spelers naar het grote Oranje zijn verhuisd, wordt het puzzelen voor Van de Looi.

"Dat zij moeten afhaken, is een bittere pil", doelt Van de Looi in gesprek met ESPN op het afwezige trio. Lang en Zeefuik kampen met blessureleed, terwijl Reis met zijn werkgever Osnabrück strijdt om lijfsbehoud in de 2. Bundesliga. "Maar niet alleen met Noa, ook missen we Cody Gakpo die er de vorige keer nog bij was. Dat zijn jongens die uit het niets in kunnen creëren en dat ook nog koppelen aan rendement. Aan de andere kant hebben we nu Calvin Stengs die terug is."

Ook zijn aanvoerder Teun Koopmeiners ontbreekt, terwijl spelers als Ryan Gravenberch en Jurriën Timber gezien hun leeftijd ook Jong Oranje-kandidaten waren. "Maar er zit nog genoeg kwaliteit in de ploeg", constateert de coach. Zo heeft ook de achttienjarige Devyne Rensch een plek in de selectie. De Ajacied is de logische vervanger van Zeefuik. "Hij heeft net zoveel kans om te spelen als ieder ander als hij zich laat zien."

Wie sowieso ontbreekt, is Mohamed Ihattaren. De negentienjarige middenvelder van PSV wordt opnieuw buiten de groep gelaten. "Hij is een hele interessante speler voor Jong Oranje, maar zelfs ook voor het grote Oranje. Maar helaas gaat er een streep door."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen