Overzicht: de promovendi en degradanten in de Europese top

24 mei 2021, 12:59

In alle grote competities in Europa zijn afgelopen weekend de beslissingen gevallen. Zo kroonden Lille en Atlético Madrid zich tot landskampioen in respectievelijk Frankrijk en Spanje, terwijl ook de Europese tickets werden verdeeld. Ook is bekend welke ploegen naar het hoogste niveau promoveerden en welke teams terugkeerden naar het tweede niveau.

Engeland

Norwich City (van Tim Krul) en Watford nemen komend seizoen de plek in van West Bromwich Albion en Sheffield United in de Premier League. Ook voor het Fulham van Kenny Tete viel het doek. Wie de derde plaats pakt, is nog onbekend. Swansea City en Brentford staan komende zaterdag tegenover elkaar in strijd om het laatste felbegeerde ticket. Brentford was afgelopen weekend te sterk voor het Bournemouth van Arnaut Danjuma.

Duitsland

In Duitsland beleefden twee Traditionsverein een dramatisch jaar. Schalke 04 en Werder Bremen degradeerden voor het eerst in jaren naar de 2. Bundesliga. Greuther Fürth en VfL Bochum nemen die plekken over in de Bundesliga. Holstein Kiel en nummer zestien FC Köln vechten in een tweeluik uit wie het derde startbewijs pakt.

Italië

Joshua Zirkzee en Graziano Pellè konden niet voorkomen dat Parma degradeerde uit de Serie A. Ook Crotone en Benevento zijn komend seizoen niet meer op het hoogste podium in Italië te bewonderen. Empoli en

Salernitana keren sowieso terug, voor Venezia en Cittadella is het deze week nog hopen. Venezia verdedigt een 1-0 voorsprong en staat daarmee met één been in de Serie A.

Spanje

Eibar mocht in de laatste speelronde nog lang hopen op een resultaat tegen topclub FC Barcelona, maar de Catalanen wonnen uiteindelijk met 0-1. Daarmee kreeg Eibar niet het gedroomde afscheid. Ook Real Valladolid en SD Huesca spelen komend seizoen niet meer in La Liga. Het grote Espanyol maakt een jaar na de degradatie weer haar opwachting, net als Real Mallorca. In de Segunda DIvision heeft Leganés met nog twee duels te gaan nu de beste papieren om zich bij de twee promovendi te voegen.

Frankrijk

In Frankrijk keren Troyes en Clermont terug op het hoogste niveau. De twee kleine clubs zijn de vervangers van Dijon en Nimes, clubs die degradatie niet af wisten te wenden. Nantes verzekerde zich van een play-offsplek, waarin het Ligue 2-topclub Toulouse treft. In een tweeluik wordt bepaald wie komend seizoen in de hoogste Franse voetbalklasse acteert.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen