Geen Sergio Ramos in EK-selectie Spanje, Laporte wel

24 mei 2021, 12:31

Spanje moet het tijdens het EK definitief stellen zonder Sergio Ramos. De aanvoerder van de nationale ploeg en Real Madrid kampt met een blessure en is niet op tijd fit voor het Europees Kampioenschap. Ook voormalig NAC- en PSV-verdediger Angelino, die dit seizoen furore maakte bij RB Leipzig, behoort niet tot de 24-koppige selectie.

Dat heeft de Spaanse bond bekendgemaakt. Ramos kampt al sinds de jaarwisseling met blessureleed en moest daardoor de ontknoping van La Liga met Real Madrid aan zich voorbij laten gaan. Zijn vervanger komt uit onverwachte hoek. Deze maand koos Fransman Aymeric Laporte, die Spaanse roots heeft, voor een interlandloopbaan bij La Roja. De verdediger van Manchester City is een van de topkandidaten voor een plek in het centrum.

"Ik heb besloten hem niet mee te nemen naar het EK", vertelt bondscoach Luis Enrique over het ontbreken van zijn aanvoerder. "Hij heeft dit seizoen niet onder de juiste omstandigheden kunnen spelen. Hij heeft niet alleen geen wedstrijden gespeeld, maar kon ook lange tijd niet trainen. Ik heb het hem gisteren verteld. Het was erg lastig", bekent de coach.

Het betekent dat Spanje zonder een speler van Real Madrid deelneemt aan het EK. De 35-jarige Ramos is met 180 interlands Europees recordhouder, maar kwam dit seizoen nauwelijks aan de bak. Hij speelde dit seizoen slechts vijftien keer voor Real Madrid in de competitie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen