Van der Sar geeft seizoen een 7,5 en is kritisch op Ajax

24 mei 2021, 12:20

Edwin van der Sar blikt met een goed gevoel terug op dit seizoen en weet dat Ajax een drukke zomer te wachten staat. In een uitgebreide terugblik bespreekt Van der Sar met de clubmedia de toekomst en het verleden van de Amsterdammers. De algemeen directeur is lovend, maar ook kritisch.

Van der Sar is gematigd tevreden over het verloop van het seizoen. "Kampioen worden is belangrijk, de beker winnen is leuk, de dubbel is fijn. Maar in mijn ogen hadden we Europees een beetje beter kunnen presteren. Ik geef dit seizoen een 7,5 of een 8-." Ajax eindigde het seizoen met een flinke voorsprong op nummer twee PSV, terwijl Vitesse werd verslagen in de bekerfinale. In de kwartfinale van de Europa League was AS Roma te sterk.

Toch was er ook kritiek van de algemeen directeur. "In de competitie hebben we op bepaalde momenten misschien wat geluk gehad, maar in de zes Champions League-wedstrijden hadden we toch wel veel pech. Eigen doelpunten, foutje hier, dingetje daar. Dat heeft ons bijvoorbeeld ook de 0-2 voorsprong bij Atalanta Bergamo gekost. Dat mag ons eigenlijk niet overkomen, dus dat is voor volgend jaar echt wel een aandachtspunt." Tegen Atalanta speelde Ajax met 2-2 gelijk.

Ajax staat voor een drukke transferzomer. Voor spelers als Ryan Gravenberch, Lisandro Martínez en David Neres zal ongetwijfeld interesse zijn, terwijl Nicolas Tagliafico al langer een vertrekwens heeft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen