Dramatisch nieuws: Lang haakt af voor vervolg EK Jong Oranje

24 mei 2021, 11:29

Bondscoach Erwin van de Looi kan in de ontknoping van het jeugd-EK geen beroep doen op Noa Lang. De 21-jarige buitenspeler kampt met een zware hamstringblessure, die hem zondag ook al langs de kant hield tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen. Ook Ludovit Reis (clubverplichtingen) en Deyovaiso Zeefuik (niet fit) zijn niet van de partij. Jong Oranje hervat het toernooi in de halve finale tegen Jong Frankrijk.

Lang heeft een scheur in zijn hamstring opgelopen, waardoor hij weken moet toekijken. Ook in de groepsfase van het jeugdtoernooi kreeg Lang al een flinke tik te verduren. Hij moest de groepsfase vroegtijdig staken vanwege een knieblessure. Lang was in de eerste wedstrijden van het toernooi vaste waarde in de ploeg van Van de Looi, die de poule afsloot als groepswinnaar.

Omdat ook Zeefuik en Reis ontbreken, moet Van de Looi flink puzzelen. Reis speelt met VfL Osnabrück play-offs in strijd om handhaving in de Bundesliga. Voor de middenvelder wordt geen vervanger opgeroepen. Lang en Zeefuik worden wél vervangen. Kaj Sierhuis (van Stade Reims) en verdediger Mats Knoester (van Heracles Almelo) voegen zich deze week bij de groep.

Lang heeft een ijzersterk debuutjaar achter de rug bij Club Brugge. De aanvaller was zestien keer trefzeker en leverde bovendien negen assists.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen