'Zidane moet het veld ruimen: Real Madrid wil gaan vernieuwen'

24 mei 2021, 11:29

Zinédine Zidane staat komend seizoen hoogstwaarschijnlijk niet meer voor de groep bij Real Madrid. De Franse oefenmeester gaat deze week met de club om de tafel, maar de uitkomst van dat gesprek lijkt al duidelijk. Real Madrid wil een flinke renovatie gaan doorvoeren.

Dat weet L'Équipe. Een groot deel van het bestuur van de Spaanse topclub wil niet verder met Zidane. De club wil graag vernieuwen en vindt dat het daarvoor moet starten bij de coach. Een nieuwe oefenmeester is nodig om de bezem door de club te halen. Real Madrid sloot dit seizoen voor het eerst in tien jaar af zonder hoofdprijs, een pijnlijke conclusie voor de club en achterban.

Duidelijkheid over zijn toekomst lijkt er deze week overigens nog niet te komen. De Franse coach is namelijk op vakantie en gaat pas daarna om de tafel met Florentino Pérez. Volgens de laatste geruchten is Massimiliano Allegri een van de voornaamste kandidaten om het stokje over te nemen.

Real Madrid werd in de halve finale van de Champions League uitgeschakeld door Chelsea, terwijl in de Spaanse competitie de tweede plaats het eindstation was. Zidane is echter wel een van de beste coaches uit de clubhistorie. Zo leidde hij zijn ploeg naar drie eindzeges in de Champions League.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen