'Barça laat oog vallen op Atalanta-ster Gosens'

24 mei 2021, 10:26

FC Barcelona is in de markt voor Robin Gosens. De voormalig linksback van FC Dordrecht, Vitesse en Heracles maakt al jaren indruk in de Serie A en wordt mogelijk beloond met een droomtransfer naar Camp Nou. Barcelona heeft de Duitser namelijk hoog op het verlanglijstje voor komend seizoen staan.

Gosens moet de komende jaren de plek links in de achterhoede van Barça gaan opvullen. De 26-jarige Duitser, die sinds kort international is, speelt zichzelf al jaren in de kijker. Volgens Diario Sport moet Gosens eerst de concurrentie aangaan met Jordi Alba en wordt Gosens over de lange termijn gezien als de perfecte linksback voor de Catalanen.

Ook José Luis Gaya van Valencia staat op de lijst van Barça, maar Gosens zou voor een aanzienlijk lager bedrag op te pikken zijn. Atalanta hoopte veertig miljoen euro te vangen voor de back, maar zijn contract loopt volgend jaar af. Daardoor zou hij voor 25 miljoen af te halen zijn. Gaya heeft een hoger prijskaartje: de linksachter moet 35 miljoen euro kosten.

Gosens heeft een ijzersterk jaar achter de rug. In de Serie A was hij met elf treffers de meest productieve verdediger, terwijl hij ook nog eens zes goals voorbereidde. Daarmee had hij een flinke bijdrage in de tweede plaats van zijn ploeg.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen