Trainerskerkhof: Gattuso en Garcia weg en kansen voor Bosz?

23 mei 2021, 23:58   Bijgewerkt: 24 mei 2021, 00:05

Gennaro Gattuso stond zondagavond voor het laatst langs de lijn als trainer van Napoli. Na twee seizoenen heeft de club zondagavond nog afscheid genomen van de 43-jarige oefenmeester. Een perfect afscheid was het zeker niet: op de laatste speeldag verspeelde Napoli een ticket voor de Champions League en daarmee was het toch al zwakke lot definitief bestempeld. 

Het vertrek werd na de wedstrijd via social media bevestigd door de club en voorzitter Aurelio De Laurentiis. Laatstgenoemde plaatste een brief op Twitter waarmee hij afscheid nam van Gattuso. Eerder dit seizoen dreigde al ontslag voor de trainer na een reeks slechte periode, maar deze kwam hij te boven. Napoli was weer op koers op de Champions League te bereiken, maar liep deze op de laatste speeldag mis door een gelijkspel tegen Hellas Verona. Het is overigens maar de vraag of dat resultaat in verband staat met het vertrek van de trainer, aangezien het uitgekristalliseerd leek. 

Garcia stapt op bij Olympique Lyon

Niet alleen Memphis Depay gaat Olympique Lyon verlaten, ook trainer Rudi Garcia trekt de deur achter zich dicht. "Ik kan niet in deze omstandigheden werken", baalde de oefenmeester over de afgelopen maanden. Hij wilde meer successen boeken, maar vond juist dat de club verder achteruit ging, mede door keuzes van de clubleiding. Zodoende besloot de coach zijn afscheid aan te kondigen. "Ik heb mijn laatste wedstrijd voor Lyon achter de rug", bevestigde hij. 

Bosz gelinkt aan OGC Nice

In de afgelopen maanden werd Peter Bosz, mede vanwege de aanwezigheid van Kasper Dolberg, gelinkt aan OGC Nice. In elk geval komt er een vacature bij de Ligue 1-club, want na de overwinning op Olympique Lyon (2-3) op de laatste speeldag van de Franse competitie maakt de club bekend niet verder te gaan met Adrian Ursea. De 53-jarige oefenmeester was sinds december actief bij de subtopper. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen