Ultieme ontsnapping Juventus: alsnog CL-voetbal

23 mei 2021, 22:52

Juventus is zondagavond door het hoog van een klein uitgevallen naald gekropen in de Champions League-strijd. De ploeg van Matthijs de Ligt - die halverwege geblesseerd in de kleedkamers achterbleef - won op de slotdag in Italië zelf van Bologna, maar was afhankelijk van AC Milan én Napoli. De ploeg van Stefano Pioli won wel, maar Napoli kwam in eigen huis niet verder dan een gelijkspel (1-1), waardoor de Oude Dame alsnog Champions League-voetbal heeft. 

Bologna – Juventus 1-4

Zonder Cristiano Ronaldo, die opvallend genoeg op de bank bleef bij Juventus, deed de Oude Dame al snel wat het moest doen: winnen. Federico Chiesa opende al na zeven minuten de score, waarna Alvaro Morata op de doellijn na een half uur uit een fraaie assist van Paulo Dybala het duel al leek te beslissen. Helemaal toen Adrien Rabiot met een lage schuiver voor de pauze ook nog voor de derde goal zorgde.

Daardoor kon de blik op bijzaken, bijvoorbeeld Matthijs de Ligt. De Nederlander lag in de eerste helft twee keer lang op de grond met een enkelblessure en werd daardoor halverwege gewisseld. Zonder hem moest Juventus meteen na de pauze een goal slikken, maar die werd afgekeurd wegens buitenspel. Dat gebeurde een minuut later aan de andere kant ook bij Alvaro Morata: maar zijn goal bleef wel op de borden staan. Daardoor kon in het restant van de tweede helft de blik op andere velden, ondanks de eretreffer van de thuisploeg.

Atalanta Bergamo – AC Milan 0-2

Na de gigantische domper van vorige week was Champions League-voetbal opeens weer zo ver weg voor AC Milan, dat wel een prima seizoen kende, maar vooralsnog zichzelf vergat om te belonen. Een zege op Atalanta was genoeg voor een ticket, maar eerder dit seizoen werd er kansloos verloren in Milaan (0-3), waardoor het zonder Zlatan Ibrahimovic met een slecht gevoel aan het duel begon. Maar anders dan in het eerdere duel maakte de ploeg ditmaal een prima indruk én benutte het anders dan vaker dit seizoen de penalty's wel: Franck Kessié schoot met een glaszuivere penalty linksonder in de hoek AC Milan de Champions League in. Omdat Marten de Roon een penalty weggaf in de slotfase en dat moest bekopen met een rode kaart, werd het zelfs nog 0-2: eveneens vanaf de stip via Kessié. 

Napoli – Verona 1-1

Net als AC Milan had Napoli aan een overwinning genoeg in eigen huis tegen Verona voor Champions League-voetbal en dan zou Juventus het kind van de rekening worden in de strijd om de top-vier. Maar de ploeg van Gennaro Gattuso speelde bijzonder matig, ondanks dat Amir Rrahmani na een uur voetballen heel moeizaam voor de 1-0 zorgde. De voorsprong bleef niet lang op de borden staan, want nog geen tien minuten later was de score alweer gelijk getrokken. Matteo Politano schoot vlak voor tijd nog rakelings langs het doel, maar manager Gattuso – die zich langs de zijlijn amper kon inhouden – zag het Champions League-doek alsnog vallen voor zijn ploeg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen