Van den Brom eindigt naast Club Brugge door Dessers

23 mei 2021, 20:56

De titel stond niet meer op het spel, maar John van den Brom heeft het seizoen met Genk tegen kampioen Club Brugge zo goed mogelijk afgesloten. Genk versloeg de nummer één met 1-2 en kwam daardoor op 44 punten te staan, evenveel als het aantal waarmee Club Brugge zich vorige week tot kampioen kroonde.

Waar Club Brugge de titel al in handen had, was Genk al zeker van plek twee. Heel veel stond er dus niet meer op het spel in de topper waarmee de ploegen het seizoen afsloten. Bij Genk stond Cyriel Dessers (als invaller in de laatste twee wedstrijden goed voor twee goals) een keer in de basis. Dat gold niet voor Nederlanders Bas Dost, Stefano Denswil en Tahith Chong bij de tegenstander, al vielen ze alle drie wel in. Ruud Vormer was de enige Nederlander in de basis, Noa Lang ontbrak door een blessure.

Na een uur spelen kon Genk op voorsprong komen, onder meer omdat Hans Vanaken voor rust een penalty miste. Het was Bastien Toma die de bal beheerst binnenschoot. Tien minuten voor tijd kwam Club Brugge op gelijke hoogte, dankzij een Nederlands doelpunt: Ruud Vormer schoot binnen op aangeven van invaller Tahith Chong. Het leek voor een eindstand van 1-1 te zorgen, tot Genk in de slotfase een strafschop kreeg. Dessers ging achter de bal staan en in tegenstelling tot Vanaken scoorde hij wel: zijn derde treffer in drie wedstrijden.

De 1-2 eindstand was niet veel meer waard, maar betekende wel dat Genk in punten gelijk eindigde met de kampioen. Zo heeft Van den Brom het in zijn eerste seizoen bij de club prima gedaan, nadat hij in november het stokje overnam. Volgens zijn contract is hij nog twee jaar trainer van Genk.