Zeer opmerkelijk: Ronaldo op de Juventus-bank in cruciaal duel

23 mei 2021, 20:39

Zeer opmerkelijk: Cristiano Ronaldo (36) start zondagavond niet aan de aftrap in het voor Juventus cruciale duel om Champions League-voetbal. De Oude Dame speelt tegen Bologna, maar de Portugese aanvaller begint op de bank. Het is pas zijn vijfde reservebeurt in de drie jaar dat hij actief is in Turijn en dat is gezien de belangen een opmerkelijk besluit. 

Waarop de topcorer van de Serie A op de bank begint, daarover verschillen de lezingen tot dusver. Transferspecialist Fabrizio Romano weet dat het zou gaan om een technische beslissing van trainer Andrea Pirlo. Volgens Sky Sports zou de Portugees zelf om een plek op de bank hebben gevraagd, omdat hij zich vermoeid zou voelen momenteel. 

Tot dusver maakte Ronaldo 29 doelpunten in 33 wedstrijden in de Serie A en gaf ook nog eens twee assists. Dat is normaliter genoeg voor het topscorerschap dit seizoen, behalve als achtervolger Luis Muriel (Atalanta Bergamo) op de laatste dag het verschil van zeven doelpunten kan goedmaken. Nummer twee Romelu Lukaku is al uitgespeeld met Internazionale.

Champions League-voetbal is voor Juventus overigens een stuk minder zeker. AC Milan, Napoli en Juventus gaan in de laatste speelronde van de Serie A strijden om twee plekken in het miljardenbal. Matthijs de Ligt, die overigens wel gewoon in de basis staat, heeft het met zijn ploeg dus niet meer in eigen hand: een overwinning lijkt zeker wel nodig om uitzicht te houden op de Champions League.

Opstelling Juventus: Szczesny; Cuadrado, De Ligt, Chiellini, Sandro; Danilo, Rabiot; Chiesa, Dybala, Kulusevski; Morata.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen