Barreto wil ook in Eredivisie NEC helpen: "Al is het vanaf de bank"

23 mei 2021, 20:34

Édgar Barreto keerde afgelopen zomer na dertien jaar terug bij NEC. Met die ploeg won hij vandaag de finale van de play-offs, waardoor de 36-jarige vedette met zijn ploeg promoveert naar de Eredivisie. Het besef moest na afloop nog even indalen bij de Paraguayaan: "Ik geloof het nog niet helemaal", begon hij zijn interview met ESPN.

Pas in de slotfase wist NEC de finale tegen NAC over de streep te trekken. "Het was een moeilijke wedstrijd voor ons. In de tweede helft zette NAC meer druk om gelijk te maken. Wij waren in de andere twee wedstrijden beter aan de bal, maar dat lukte vandaag niet. Toen scoorde Jonathan (Okita, red.) in de laatste minuut die geweldige goal. Dat was niet normaal."

Voor Barreto zelf was het een bijzonder seizoen. Hij keerde na dertien jaar terug in Nijmegen, waar zijn rentree niet direct een succes werd. "In het begin was het lastig. Ik had een jaar niet gespeeld Italië en daarna kwam corona. Ik was ook nog gevallen en had problemen met mijn rug. Maar ik ben altijd positief gebleven en hard blijven werken."

Het begon voor de Paraguayaan beter te draaien toen hij een linie naar achteren schoof en centraal achterin ging spelen. "Dat gebeurde in de bekerwedstrijd tegen VVV, toen hadden we daar iemand nodig. Daarna ben ik blijven staan." Vanaf dat moment ging het beter. "Als je wedstrijdritme krijgt, wordt het makkelijk."

De kans dat we Barreto volgend seizoen terugzien in de Eredivisie, lijkt groot. "Ik voel me nog steeds goed en fit. Het voelt nog goed en ik kan nog door. Zelfs als ik op de bank moet zitten, dat maakt niet uit. Ik wil gewoon de club helpen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen