Okita schiet NEC in slotfase met prachtgoal naar Eredivisie

23 mei 2021, 19:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

NEC is zondagavond na vier jaar afwezigheid gepromoveerd naar de Eredivisie. De ploeg van Rogier Meijer was in het Rat Verlegh Stadion te sterk voor NAC Breda, door een goal van Jonathan Okita in de slotminuten van het duel: 1-2. De Nijmegenaren eindigden als zevende in de Eerste Divisie, maar mogen zich door het uitschakelen van Almere City, Roda JC en NAC Breda met trots Eredivisionist noemen. NAC mag zich opmaken voor nog een jaar Keuken Kampioen Divisie.

Wie voor het begin van de play-offs had gezegd dat NAC en NEC elkaar in de finale van de nacompetitie om promotie en degradatie zouden treffen, was misschien wel voor gek verklaard. De ploegen van Maurice Steijn en Rogier Meijer maakten namelijk een wisselvallig seizoen door en eindigen op de vijfde (NAC) en zevende (NEC) plek in de Eerste Divisie. Des te knapper was dan ook de eindsprint die beide volksclubs in hadden gezet richting dat ultieme doel: promotie naar het hoogste niveau van Nederland. De ploeg uit Breda leverde in de vorige ronde een geweldige prestatie in Drenthe, door FC Emmen na een zinderende strafschoppenserie te verslaan. NEC boekte zeer overtuigende overwinningen op Almere City FC (0-4) en Roda JC (3-0) en hield daardoor ook de Nijmeegse promotiedroom levend.

De hele tweede helft was het NAC dat het meest aanspraak maakte op de overwinning, maar tot overmaat van ramp voor de ploeg van Maurice Steijn kwam in NEC in de slotfase van het duel op voorsprong. De verder onzichtbare Okita schoot op schitterende wijze, met de buitenkant van zijn voet, de Nijmegenaren naar de Eredivisie, want door de overwinning keert NEC na vier jaar weer terug op het hoogste niveau van Nederland. Daardoor komt er ook weer een extra derby in de Eredivisie, namelijk de Gelderse tussen NEC en Vitesse.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen