Bale helpt Liverpool en Chelsea aan CL; Leicester grote verliezer

23 mei 2021, 19:09

Liverpool en Chelsea zijn de grote winnaars van de laatste speelronde van de Premier League. De clubs bereikten via plek drie en vier de Champions League, ten koste van Leicester City. Chelsea zelf verloor met 2-1 van Aston Villa, maar profiteerde van de nederlaag van Leicester in de topper tegen Tottenham Hotspur.

Leicester City - Tottenham Hotspur 2-4

Gareth Bale was de grote held namens Tottenham Hotspur, dat zich zelf in een absolute kraker tegen Leicester City verzekerde van Europees voetbal. Waar de thuisploeg nog speelde om een ticket voor de Champions League, was voor The Spurs de Conference League het hoogst haalbare. Daarvoor moest het wel winnen, iets wat lang niet leek te lukken.

Het was Jamie Vardy die zowel in de eerste als in de tweede helft een strafschop benutte en daarmee tot twee keer toe The Foxes op voorsprong kon zetten. Twee keer volgde echter een gelijkmaker van Tottenham; eerst via Harry Kane en daarna door een eigen goal van Kasper Schmeichel. Het was echter dus Bale die zich tot matchwinner kroonde. De Welshman kwam twintig minuten voor tijd in de ploeg voor Steven Bergwijn en schoot laat in de wedstrijd de beslissende 2-3 én 2-4 binnen. 

Omdat de resultaten op de andere velden niet goed genoeg uitpakte, was het niet genoeg voor de Europa League. Wel speelt Tottenham in ieder geval Europees voetbal, in hetzelfde toernooi waar ook Vitesse en Feyenoord volgend seizoen uit zullen komen (wanneer zij de voorrondes overleven). Arsenal, Leeds United en Everton grepen naast dit ticket.

Aston Villa - Chelsea 2-1

Ook Chelsea leek het op de laatste speeldag te verspelen, maar kon opgelucht ademhalen toen de eindstand van Leicester City - Tottenham Hotspur bekend werd. Chelsea kon zichzelf verzekeren van plek drie, maar verzuimde die kans toen niet Hakim Ziyech (pas na een uur als invaller in de ploeg), maar twee andere oud-Ajacieden de hoofdrol opeisten. Bertrand Traoré en Anwar El Ghazi (penalty) zorgden voor een 2-0 voorsprong voor Aston Villa.

Ben Chilwell deed nog iets terug namens The Blues, maar een gelijkmaker zat er niet meer in. Zeker niet toen Cesar Azpilicueta laat in de wedstrijd rood kreeg. Chelsea verloor met 2-1 en was dus afhankelijk van het resultaat bij Leicester City. Dat pakte goed uit en dus kon de club opgelucht ademhalen: als nummer vier van de Premier League doet ook Chelsea komend seizoen mee aan het toernooi waarvan het volgende week de finale speelt. 

Liverpool -  Crystal Palace 2-0

Liverpool profiteerde van het puntverlies van Chelsea en bemachtigde zo plek drie en daarmee een Champions League-ticket. Sadio Mané zorgde voor de treffers die The Reds een 2-0 zege op Crystal Palace opleverde. Zo werd het een mooi afscheid voor Georginio Wijnaldum, die deze zomer uit zijn contract loopt en de club hoogstwaarschijnlijk gaat verlaten. Onder luid applaus van de aanwezige supporters op Anfield werd hij een klein kwartier voor tijd naar de kant gehaald door Jürgen Klopp, die voorafgaand aan de wedstrijd nog prachtige woorden over had voor de Oranje-international.

West Ham United - Southampton 3-0

West Ham United had tegen Southampton een punt nodig om zich te verzekeren van plek zes en daarmee een ticket voor de groepsfase van de Europa League. Die missie werd eenvoudig behaald door The Hammers. Na een halfuur was het Palo Fornals die met twee doelpunten in drie minuten tijd West Ham op weg hield. Na rust bepaalde Declan Rice de eindstand op 3-0.  

Manchester City - Everton 5-0

Voor Manchester City stond er niks meer op het spel op de laatste speeldag, maar de kampioen van Engeland deed het niet rustig aan. Met liefst 5-0 werd afgerekend met Everton, dat door de nederlaag zelf een ticket voor de Conference League misliep. Kevin de Bruyne, Gabriel Jesus en Phil Foden waren trefzeker, maar de meest memorabele doelpunten kwamen van invaller Sergio Agüero. De Argentijn bepaalde met twee goals de eindstand in de laatste van zijn 275 Premier League-wedstrijden voor City.

Overige uitslagen:

Wolverhampton Wanderers - Manchester United 1-2

Arsenal - Brighton & Hove Albion 2-0

Leeds United - West Bromwich Albion 3-1

Fulham - Newcastle United 0-2

Sheffield United - Burnley 1-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen