Mahi ziet verband tussen KNVB-conflict en arbitrale fouten

23 mei 2021, 17:50   Bijgewerkt: 23 mei 2021, 17:59

Na afloop van de verloren play-offfinale tegen Feyenoord was men bij FC Utrecht niet te spreken over het optreden van scheidsrechter Dennis Higler en VAR Martin van den Kerkhof. Volgens de bezoekers miste de arbitrage een rode kaart voor Leroy Fer (hij kreeg slechts geel) en een strafschop. Mimoun Mahi ging nog een stapje verder en stelde dat de arbitrale fouten te maken hadden met de onenigheid die Utrecht en de KNVB deze week hadden over de speeldatum van de wedstrijd.

"Ik verwacht bij de finale van de play-offs een arbiter die dit soort keuzes goed kan maken", begon Mahi zijn kritiek op Higler in gesprek met De Telegraaf. "Dan heb je ook nog een VAR erbij. Als je dan geen goede beslissing kan nemen, snap ik daar helemaal niks van. Als je ziet hoe Sander van de Streek op kniehoogte een zaag van achteren krijgt van Fer. Als een VAR dan niet durft in te grijpen, dan kun je 'm beter thuis laten. Een blinde kan zelfs zien dat dit een donkerrode kaart was."

Ook had FC Utrecht in de tweede helft recht op een strafschop, claimde Mahi. "Adrian Dalmau wordt vol neergetrapt binnen de zestien en dan roept de scheidsrechter: 'ze gingen allebei naar de bal toe'. Iemand is dan wel te laat in mijn perspectief... De scheidsrechter zag het weer anders. Dat zit mij heel hoog."

Het is niet de eerste keer deze week dat Utrecht zich benadeeld voelt. Ook het verplaatsen van de play-offfinale, die door het Songfestival niet op de oorspronkelijke dag (zaterdag) gespeeld kon worden, was volgens de club in strijd met de regels (al kreeg Utrecht van de rechter ongelijk). Mahi kan de geschillen binnen en buiten de lijnen niet los van elkaar zien. "Ik denk dat het allemaal geen toeval is. Dat is mijn mening. Je ziet dat we uiteindelijk eerst daarin benadeeld zijn. We moesten het zelf doen op het veld, maar ook daar zijn we benadeeld. Dat is wel heel jammer."

Lees ook: Hake zag Bijlow Feyenoord redden en hekelt arbitrage

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen