Champagne in Enschede: Twente Vrouwen kampioen Eredivisie

23 mei 2021, 16:50

FC Twente Vrouwen was dit seizoen de sterkste in de Eredivisie Vrouwen. De formatie van trainer Tommy Stroot stond lange tijd bovenaan en heeft zondag in de voorlaatste speelronde de landstitel veiliggesteld. Daarbij kreeg het wel de hulp van Ajax.

Het ging zondag uiterst moeizaam voor Twente tegen het ADO Den Haag van Sjaak Polak. De winnende goal viel pas twee minuten voor tijd en werd gemaakt door Anna-Lena Stolze: 1-0. De treffer zorgde voor gigantische vreugde bij Twente, dat op die manier wist dat de titel een zekerheid was. Geholpen werd Twente overigens ook dat Ajax, dat zondag tegen PSV speelde.

De Amsterdamse vrouwen wonnen zondag met 3-2 van PSV, de achtervolger van Twente in de titelrace. Bij winst was PSV nog in de race geweest voor de titel, en had het volgende week in een direct duel met koploper Twente nog de koppositie over kunnen nemen. Dat was bijzonder geweest, want PSV is nog nooit kampioen geworden in de Eredivisie Vrouwen. Omdat het zelf verloor komt de kans op een troonovername er volgende week dus niet.

Voor Twente is de titel al de zevende in de clubgeschiedenis. Het duel van volgende week met PSV gaat voor Twente dus nergens meer over, maar voor PSV nog wel. De Eindhovense vrouwen ging de laatste speelronde in met drie punten meer dan Ajax. De tweede plek geeft uiteindelijk recht op Champions League-deelname.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen