Alle sluizen open bij Advocaat: "Wat sta ik voor lul zeg"

23 mei 2021, 15:07

De finale om de play-offs tussen Feyenoord en FC Utrecht (2-0) leverde zondag veel gesprekstof op. Hoofdtrainer Dick Advocaat van de Rotterdammers nam een hoofdrol voor zijn rekening door alle tranen die over zijn wangen liepen tijdens en na het duel. Hij kon ze simpelweg niet onderdrukken in zijn laatste duel, zei hij.

Advocaat werkte 41 jaar als trainer en coachte liefst 1105 wedstrijden. Het besef dat het na vandaag klaar is, deed veel met de 73-jarige trainer. De tranen liepen over zijn wangen en na de wedstrijd rende hij snel naar binnen. Bij ESPN werd hij geconfronteerd met die beelden. "Tjonge jonge, wat sta ik voor lul zeg", zei hij. "Het meest trots ben ik op het feit dat ik het zo lang heb volgehouden. Dat betekent dat ik goed in mijn vel zit, want anders houd je het niet vol. Het is best een zwaar vak. Het is moeilijk en eenzaam als je veel verliest, maar gelukkig heb ik veel gewonnen."

De trainer liep de ereronde niet mee, omdat de emoties hem te veel werden en hij snel de catacomben op zocht. Al tijdens de wedstrijd huilde de trainer af en toe. "Ik kan er echt niks aan doen. Ik zou het graag willen, maar ik schiet voor niks al vol. Na het laatste fluitsignaal was ik snel weg. Steven Berghuis vroeg me mee voor de ereronde, maar ik zei: 'Nee, ik niet'."

Hij was uiteraard blij dat hij heeft afgesloten met een overwinning. "We speelden een goede eerste helft. We haalden hetzelfde niveau als tegen Sparta", analyseerde hij. "Daarna werd Utrecht scherper en daar hadden we het moeilijk mee, waardoor we moesten vechten. Met vechtvoetbal hebben ze het voer de streep getrokken."

Lees ook: Mooi: Advocaat in tranen na laatste wedstrijd als trainer

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen