NEC wil revanche: "Kunnen NAC terugpakken, zo voel ik dat echt"

23 mei 2021, 13:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bij NEC zit er nog wel wat oud zeer richting NAC Breda. De clubs strijden zondag in een finale om promotie naar de Eredivisie. Oud-speler Jeffrey Leiwakabessy zint nog altijd op revanche voor een pijnlijke domper in 2017.

Toen speelde NEC in de play-offs ook tegen NAC en ging het helemaal mis voor NEC, dat toen Eredivisie-club was. Het verloor met 1-0 en 1-4 van NAC en degradeerde dus op harde wijze. "We kunnen deze zondag revanche nemen, ze terugpakken. Zo voel ik dat echt", zegt Leiwakabessy  tegen De Gelderlander. "NAC blijft toch de club die NEC en mij pijn heeft gedaan."

De inmiddels veertigjarige oud-speler nam toen dus afscheid met degradatie. Dat hakte er flink in. "Ik heb na de return in De Goffert wel drie kwartier voor de dug-out gezeten. Mijn vrouw en kinderen kwamen me troosten, maar ik moest de degradatie in mijn allerlaatste wedstrijd zelf verwerken. Voor het lopen van een ereronde heb ik toen alle moed verzameld", zegt de oud-linksback die nu als jeugdtrainer werkt.

Leiwakabessy beseft dat zijn club een goede kans maakt op promotie. "Het is en blijft een wedstrijd op zich. Dat moeten de spelers beseffen. En ook dat ze met deze wedstrijd heel veel kunnen bereiken. Ze kunnen de geschiedenisboeken in bij winst. Dan praten de mensen over tientallen jaren nog over je."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen