Laatste duel Advocaat: "In rijtje Van Gaal, Cruijff en Hiddink"

23 mei 2021, 12:54

De wedstrijd tussen Feyenoord en FC Utrecht wordt normaliter de laatste van Dick Advocaat als hoofdtrainer. De 73-jarige coach van Feyenoord kan terugkijken op een lange en mooie carrière, weet ook Andy van der Meijde. De voormalig buitenspeler geeft hoog op van de ervaren trainer.

De loopbaan van Advocaat begon in 1980 en voerde hem langs tal van clubs in binnen- en buitenland. Van der Meijde maakte zelf bij Oranje kennis met Advocaat. "Ik had Advocaat een beter afscheid gegund, maar dit seizoen doet geen afbreuk aan zijn status", vertelt hij aan NU.nl. "Over zoveel jaar praten we nog steeds over Advocaat. Hij hoort ook qua kwaliteiten in een rijtje met Van Gaal, Cruijff en Hiddink. Advocaat is gewoon een grote naam in de voetbalwereld en een trainer naar mijn hart", zegt de 41-jarige Van der Meijde.

Dat het dit seizoen moeizaam ging bij Feyenoord, is volgens hem echt niet per se de schuld van de trainer. "Advocaat weet ook wel dat Berghuis veruit zijn belangrijkste speler is", zegt de oud-international. "Als hij niet meedeed dan was het helemaal niks bij Feyenoord. De cijfers spreken voor zich. Berghuis heeft drie keer niet meegedaan en drie keer werd er verloren. Ik snap Advocaat dus wel en vind het ook wel mooi hoe hij met de situatie omgaat."

Sparta-trainer Henk Fraser is net als Van der Meijde positief over Advocaat. "Ik stoor me aan analytici die roepen dat Advocaat er niet alles heeft uitgehaald bij Feyenoord. Hoezo, denk ik dan? Iedereen met een beetje verstand van voetbal ziet toch dat Ajax, PSV en AZ beter zijn dan Feyenoord en misschien Vitesse ook wel?", zei hij eerder dit seizoen tegen het Algemeen Dagblad.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen