Proper (NEC) mag spelen ondanks hoge coronawaarden

23 mei 2021, 10:59

Goed nieuws voor NEC in aanloop naar de cruciale wedstrijd tegen NAC Breda van zondagavond. De ploeg uit Gelderland kan namelijk beschikken over Dirk Proper, die in de vorige twee rondes nog niet van de partij was. Ondanks dat hij te hoge coronawaarden heeft, mag de middenvelder zondag in actie komen.

Dat heeft de KNVB besloten. De bond geeft op die manier dispensatie aan de speler, gezien het belang van de wedstrijd voor NEC. Eigenlijk mocht Proper niet spelen vanwege te hoge coronawaarden, maar het negentienjarige talent vormt geen besmettingsgevaar meer voor anderen en mag daarom toch meedoen.

Twee weken geleden legde de jeugdinternational een positieve coronatest af. Proper herstelde, maar bleef hoge coronawaarden houden. Daardoor ontbrak hij bij de laatste vier wedstrijden van NEC, waaronder dus de twee duels in de play-offs met Almere City FC en Roda JC. Rogier Meijer kan zondag dus wel weer beschikken over de middenvelder, die dit seizoen een belangrijke kracht is bij NEC. Hij deed namelijk in dertig duels mee in de Eerste Divisie.

NEC beschikt over een nagenoeg fitte spelersgroep voor de topper die om 18.00 uur begint. Alleen Joep van der Sluijs is er niet bij. Een knieblessure speelt hem parten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen