Moisander gaat door het stof na degradatie Werder: "Triest"

Moisander gaat door het stof na degradatie Werder: "Triest"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

23 mei 2021 – Het is Werder Bremen niet gelukt om het hoofd boven water te houden in de Bundesliga. De club uit het noorden van Duitsland kon zaterdag op de slotdag het vege lijf in principe nog redden, maar verloor met 2-4 van Borussia Mönchengladbach en eindigde daardoor onder de streep. Aanvoerder Niklais Moisander spreekt van een groot drama.

Werder zakte op de laatste speeldag naar plek zeventien en is dus samen met Schalke 04, dat al degradeerde, afgezakt naar de 2. Bundesliga. "Het is lastig om de juiste woorden te vinden na deze degradatie", treurde de Fin na afloop bij Duitse media. "Als team zijn wij hier verantwoordelijk voor."

Moisander weet dat er lange tijd niets aan de hand was voor Werder, dat bezig leek aan een beter seizoen dan vorig jaar. In de laatste maanden ging het echter steeds minder, zag de oud-speler van AZ en Ajax. "In maart stonden we er echt goed voor, maar daarna verloren we negen van de tien keer en speelden we één keer gelijk. Dan kun je niet zeggen dat we het hadden verdiend om erin te blijven. Het is een trieste dag voor iedereen die met Werder te maken heeft. De fans hebben ons altijd gesteund, dus ik kan alleen maar mijn excuses maken aan hen."

De 35-jarige routinier gaat zelf waarschijnlijk niet mee naar de 2. Bundesliga, omdat zijn contract deze zomer afloopt. De kans is dan ook groot dat hij de club die hij sinds 2016 diende, gaat verlaten.

gerelateerd