Steijn: "Alle ingrediënten om het thuis af te maken"

Steijn: "Alle ingrediënten om het thuis af te maken"

23 mei 2021 – De Eredivisie krijgt er vandaag (zondag) een nieuwe deelnemer bij. Of NAC Breda of NEC gaat namelijk een ticket pakken voor het komende seizoen. Maurice Steijn heeft er na het uitschakelen van FC Emmen veel vertrouwen in, maar hij vindt niet dat zijn formatie de uitgesproken favoriet is.

NAC heeft het het voordeel dat het zondag om 18.00 uur thuis speelt, met supporters op de tribunes. "Ik hoop dat de supporters een ploeg gaan zien die tot het laatst strijdt en de Eredivisie binnenhaalt", zegt Steijn tegen BN De Stem. Hoe is het gevoel bij de trainer? "Gezonde spanning", reageert hij. "Gelukkig hebben wat spelers eerder finales gespeeld en heb ik ze eerder gecoacht, dus wat dat betreft hebben we er enigszins ervaring mee. Maar het blijven aparte wedstrijden. Als trainer voel je die spanning ook."

Door het uitschakelen van Emmen wordt NAC misschien als favoriet gezien, maar Steijn kan zich daar niet helemaal in vinden. "Een schitterend affiche. In de finale om één ticket voor de Eredivisie strijden. Schitterend dat je thuis speelt en er publiek bij mag zijn. Alle ingrediënten zijn er om het thuis af te maken. We moeten zorgen dat we met z'n allen zo'n goed slot van het seizoen afleveren dat heel Breda trots op ons is."

Steijn weet dat de verwachtingen hooggespannen zijn. "Zeker na de wedstrijden tegen FC Volendam en FC Emmen. Maar we moeten wel waken voor de euforie: dat we denken dat we er al zijn. NEC is een uitstekende ploeg, zij winnen met 4-0 van Almere City en met 3-0 van Roda JC. Begrijp me niet verkeerd, wij zijn niet de underdog, maar ik vind het echt fifty-fifty. Hopelijk valt het met het thuisvoordeel onze kant op."

gerelateerd