'Geblesseerde' Lang buiten selectie Brugge na wangedrag

22 mei 2021, 21:46

Club Brugge moet het de laatste competitiewedstrijd van het seizoen stellen zonder smaakmaker Noa Lang. De 21-jarige aanvaller is volgens berichtgeving van de club 'licht geblesseerd', maar in België wordt gespeculeerd over het bewust passeren van de aanvaller. Na afloop van de behaalde titel maakte Lang zich namelijk schuldig aan antisemitisme.

Lang pakte de microfoon en zong 'Liever dood dan een Sporting-jood', een lied dat Brugge-fans zingen over aartsrivaal RSC Anderlecht. Club Brugge kroonde zich tot landskampioen in België door met 3-3 gelijk te spelen tegen de rivaal. Lang was met één treffer van grote waarde bij de ploeg die de landstitel wist te prolongeren. Lang moet het laatste duel van het seizoen, de ontmoeting met het KRC Genk van John van den Brom, laten schieten.

Lang gaf via Instagram aan niemand te willen beledigen. 'Ik ben een kind van een Surinaamse vader en een Nederlandse moeder. Racisme en vooroordelen zijn me dus welbekend.' Onder meer de Belgische minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès verweet Lang racisme. "Onaanvaardbaar, ondraaglijk en het heeft geen plaats in onze samenleving. We moeten het even krachtig bestrijden als alle andere vormen van racisme", reageerde zij.

Lang kan zich daardoor eerder dan gepland gaan voorbereiden op het EK met Jong Oranje. De ex-Ajacied kan daarna terugblikken op een topseizoen. Op de Belgische velden was hij zestien keer trefzeker en bereidde hij negen goals voor.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen