Suárez in tranen na behalen titel: "Barça waardeerde mij niet"

22 mei 2021, 20:25

Met zijn winnende treffer schoot Luis Suárez Atlético Madrid naar de eerste Spaanse landstitel sinds 2014. De Uruguayaanse aanvaller moest afgelopen seizoen vertrekken bij FC Barcelona, maar nam met 21 competitietreffers wraak. Atlético veroverde de titel na een comeback-zege tegen Real Valladolid (1-2).

Voor de camera's van de Spaanse tv kwamen alle emoties van Suárez vrij. "Barcelona waardeerde mij niet", aldus de spits in tranen. "Ze onderschatten me en Atlético Madrid opende deuren voor me. Ze gaven me een kans, daarvoor zal ik ze altijd dankbaar zijn. Zij waardeerden mij wél."

Lees ook: Suárez schiet Atlético naar elfde landstitel

Suárez zag dat zijn ploeg het in de laatste weken van het seizoen lastig had. De voorsprong op de concurrenten was fors, maar werd de laatste weken langzaam kleiner. "Ondanks alles hebben we geweldig gepresteerd en zijn we de terechte kampioen. Dit is een erg bijzondere titel. Wij zijn als team bereid om te lijden." Suárez denkt dat zijn oud-ploeggenoot en beste vriend Lionel Messi ook mee keek. "Hij zal blij voor me zijn", sloot hij af met een glimlach.

Atlético won met 1-2 van Valladolid, waardoor de voorsprong op Real Madrid twee punten bedraagt. De ploeg van Diego Simeone leek de titel met de eindstreep in zicht nog weg te gaan geven, maar de Madrilenen richtten zich knap op. Atlético bleef de laatste negen duels van het seizoen ongeslagen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen