Messi en Lewandowski: hegemonie op topscorerstitel

22 mei 2021, 19:14

Robert Lewandowski en Lionel Messi bewezen dit seizoen tot de allerbeste spelers ter wereld te horen. Lewandowski kroonde zich met een recordaantal van 41 goals tot topschutter van de Bundesliga, terwijl niemand Lionel Messi meer van die prijs af kan houden in Spanje. De laatste jaren heersen de scherpschutters in hun competitie.

Met zijn vierde topscorerstitel op rij pakte Lewandowski een record op Duitse bodem. Nooit eerder slaagde een speler in de Bundesliga erin vier topscorerstrofeeën op rij op zijn naam te schrijven. De Pool sloot het seizoen 2017/18 af met 29 goals. Het jaar daarna was hij 22 keer trefzeker, vorig seizoen stokte de teller op 34 goals. Dit jaar overtrof hij zijn persoonlijke record: uiteindelijk liet hij 41 keer het net bollen.

Ook Lionel Messi is aan een waanzinnig seizoen bezig. Met dertig goals is hij op de slotdag van La Liga door niemand meer te achterhalen. Daarmee pakt de Argentijn zelfs zijn vijfde topscorerstitel op rij. De laatste die hem van die prijs kon afhouden, is ex-ploeggenoot Luis Suarez. De Uruguayaan sloeg in het seizoen 2016/2017 veertig keer toe. In totaal werd Messi acht keer topscorer van Spanje. Zijn record? Dat stamt uit 2012, toen hij vijftig keer scoorde.

Lewandowski hielp Bayern München met zijn doelpunten aan de negende Duitse landstitel op rij. Messi en Barça waren lang in de race voor het kampioenschap, maar na nederlagen in de slotfase van de competitie haakte de ploeg van Ronald Koeman alsnog af.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen