Kluivert scoort bij Leipzig, Werder Bremen degradeert

22 mei 2021, 17:38

Justin Kluivert deed voor zichzelf uitstekende zaken met een treffer tegen Union Berlin. De buitenspeler hoopt op een langer verblijf in de Bundesliga, maar moet daarvoor worden overgenomen van AS Roma. Op bezoek bij Union Berlin opende Kluivert na 55 minuten de score door hard raak te schieten. Uiteindelijk was het Marvin Friedrich die zijn ploeg op gelijke hoogte bracht. Max Kruse tekende in de slotfase voor de winnende goal namens Leipzig.

VfB Stuttgart - Arminia Bielefeld: 0-2

Met de tweede treffer van de middag bezorgde Ritsu Doan zijn Arminia Bielefeld drie uiterst cruciale punten in strijd om handhaving. Omdat ook concurrent Werder Bremen niet wist te winnen van Borussia Mönchengladbach (0-4), is die ploeg veroordeeld tot directe degradatie. De ex-werkgever van Davy Klaassen degradeert daardoor voor het eerst in veertig jaar naar het tweede niveau.. FC Köln pakte in de slotfase van het duel met het al gedegradeerde Schalke 04 namelijk drie uiterst belangrijke punten. Köln gaat daardoor de play-offs tegen degradatie in.

Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen: 3-1

Erling Haaland heeft zijn eerste volledige jaar in de Bundesliga afgesloten met 27 treffers. Tegen Bayer Leverkusen was de twintigjarige Noor goed voor twee goals. Ook Marco Reus sloeg toe. Dortmund eindigt het seizoen daarmee op de derde plaats in de Bundesliga. Ook VfL Wolfsburg plaatste zich voor de Champions League. De ploeg van Wut Weghorst verloor met 2-3 van FSV Mainz.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen