Pirlo moet met Juve hopen op wonder: "Ik ben gek op deze druk"

22 mei 2021, 16:16

Juventus heeft nog één speelronde om de belangrijke vierde plaats in de Serie A te veroveren. De Turijnse topclub staat momenteel op de vijfde plaats, maar heeft de Champions League-concurrenten in het vizier. De ploeg van Matthijs de Ligt heeft een overwinning nodig op bezoek bij Bologna om een veroordeling tot de Europa League te voorkomen.

Daarvoor is het cruciaal dat AC Milan of Napoli punten laten liggen in de laatste speelronde. Milan neemt het op tegen Atalanta, terwijl Napoli Hellas Verona treft. Coach Andrea Pirlo geniet van de druk. "Ik ben gek op de adrenaline en de druk die deze baan met zich meebrengt", zei hij op de voorbereidende persconferentie. "Ik was een winnaar als een speler en ik wil graag een winnaar worden als trainer, dus ik zie dit seizoen als een prachtige kans om te kunnen groeien voor de komende jaren."

Voor Pirlo lijkt het bereiken van de Champions League de enige reddingsboei als coach. "Ik zou graag bij deze club blijven werken en ik weet zeker dat de clubleiding geen beslissing neemt op basis van wat er zondag gebeurt", aldus de ex-middenvelder. "Ik ben ervan overtuigd dat zij naar het hele seizoen zullen kijken en dan een beslissing zullen nemen."

Juventus haakte al vroeg in het seizoen af in strijd om de landstitel, die werd veroverd door Inter. Juventus bezet momenteel plaats vijf met één punt achterstand op Napoli.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen