'Mourinho hoopt Weghorst naar AS Roma te halen'

22 mei 2021, 15:52

Wout Weghorst staat hoog op het verlanglijstje van AS Roma. De Italiaanse subtopper, waar José Mourinho komend seizoen aan de slag gaat, hoopt in Weghorst een vervanger van de 35-jarige Edin Dzeko te vinden. De Portugese coach is dol op Nederlandse spelers, getuige ook zijn interesse in Memphis Depay.

Dat Weghorst hoog op de verlanglijst van Roma staat, is niet vreemd. De spits was dit seizoen al twintig keer trefzeker in de Bundesliga. De spits moet daarmee slechts Robert Lewandowski, André Silva en Erling Haaland voor zich dulden op de transferlijst. Sinds zijn debuut voor Wolfsburg was de 28-jarige aanvalsleider al zestig keer trefzeker.

Weghorst leidde zijn ploeg daarmee voor het eerst in jaren naar deelname aan de Champions League. Daarmee verdiende hij een plek in de voorselectie van het Nederlands elftal voor het komende EK. Op die lijst staan 34 spelers. Bondscoach Frank de Boer moet nog acht spelers laten afvallen voordat hij met zijn ploeg aan het eindtoernooi kan beginnen.

Weghorst begon zijn profloopbaan bij FC Emmen, waar hij aanvankelijk genoegen moest nemen met een reserverol. Bij Heracles schoot hij zich met veel treffers in de kijker van AZ. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen