Goal Danjuma niet genoeg voor Premier League-voetbal

Goal Danjuma niet genoeg voor Premier League-voetbal

22 mei 2021 – Bournemouth keert een jaar na degradatie niet direct terug naar de Premier League. Het leek goed op weg na een 1-0 overwinning op Brentford in de heenwedstrijd van de halve finale van de play-offs, maar in de return ging de ploeg met 3-1 onderuit. Daarmee is het seizoen van Arnaut Danjuma, die opnieuw trefzeker was, ten einde.

"Ik heb een heel goed seizoen gedraaid, nu moet ik gewoon zorgen dat ik de laatste puntjes op de i zet", zei Danjuma voorafgaand aan het duel tegen Brentford. Het mocht niet baten, maar aan de 24-jarige Nederlander heeft het in ieder geval niet gelegen. Hij was al goed voor de enige en dus winnende treffer in de heenwedstrijd en zette ook vandaag zijn ploeg al na zes minuten op voorsprong. Hij sloeg toe uit een perfecte counter door de achtervolgende verdedigers achter zich te houden en vervolgens goed af te ronden. 

Het leek een enorme stap richting de finale, met een marge van twee goals over twee wedstrijden. In het vervolg van de eerste helft kantelde de wedstrijd echter volledig. Dat begon toen Ivan Toney zijn ploeg uit een strafschop op 1-1 zette. Niet veel later kwam Bournemouth ook nog eens met tien man te staan toen Chris Mepham - overigens voormalig Brentford-speler - na een bizarre rugbytackle rood ontving. Zo kon Brentford er na rust overheen klappen en won het door doelpunten van Vitaly Janelt en Marcus Forss met 3-1.

Zo was het Brentford dat zich als eerste ploeg plaatste en dus kans maakt op promotie naar de Premier League. Swansea City en Barnsley zijn de andere kanshebbers. Die twee ploegen, de nummer vier en vijf van de Championship (Brentford werd derde), spelen vanavond om 19:30 uur tegen elkaar in de return van de andere halve finale. Swansea speelt thuis en won de uitwedstrijd al met 0-1. De finale vindt plaats om 29 mei.

gerelateerd