Geen Huntelaar bij Schalke: laatste wedstrijd mogelijk al gespeeld

22 mei 2021, 15:08   Bijgewerkt: 22 mei 2021, 15:28

Klaas-Jan Huntelaar ontbreekt vanmiddag wegens een blessure in de wedstrijdselectie van Schalke 04. Daarmee is de kans aanwezig dat de spits de laatste wedstrijd van zijn carrière al gespeeld heeft. Schalke zou hem er ook graag in de 2. Bundesliga bijhouden, maar Huntelaar zelf heeft daarover nog geen beslissing genomen. 

Om 14:30 uur, precies een uur voor de seizoensafsluiter tegen 1. FC Köln, bracht Schalke de opstelling naar buiten. In de selectie ontbrak Huntelaar, die in de laatste zeven duels wel aan de aftrap stond. Aangezien nog allerminst zeker is of de 37-jarige spits na dit seizoen zijn loopbaan nog voortzet - eerder dit seizoen kondigde hij al aan aan zijn laatste seizoen bezig te zijn - was de wedstrijd van vorige week tegen Eintracht Frankfurt wellicht zijn laatste. Schalke won dat duel knap met 4-3, onder meer dankzij een doelpunt van Huntelaar zelf.

De kans is echter ook nog altijd aanwezig dat Huntelaar komend seizoen in de 2. Bundesliga ook nog voor Schalke uitkomt. Technisch directeur Peter Knäbel hoopt de spits een prestatiecontract aan te kunnen bieden, waarmee hij premies ontvangt voor de wedstrijden waarin hij wordt ingezet. Huntelaar zelf sloot een langer verblijf niet uit, maar stelde wel [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/384927/huntelaar-wil-onder-een-voorwaarde-nog-door-bij-schalke-04/,_blank,een belangrijke eis]. Schalke zal een selectie op poten moeten zetten die kan meedingen om directe promotie naar de Bundesliga. "Alleen dan kan ik me een langer verblijf bij Schalke wel voorstellen."

Lewandowski op jacht naar record

Tijdens de wedstrijd tussen Bayern München en FC Augsburg, die gelijktijdig gespeeld wordt, is Robert Lewandowski er uiteraard wel bij. De wedstrijd is voor hem de laatste kans om het vijftig jaar oude record van Gerd Müller, die destijds veertig doelpunten in een seizoen maakte, te verbreken. Vorige week evenaarde hij dat aantal al door in de wedstrijd tegen SC Freiburg een penalty te verzilveren. Even later miste hij echter een enorme kans op nummer 41. Lukt het Lewandowski vandaag wel om het record te breken en geschiedenis te schrijven? 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen