Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Bruma na rampjaar: "Blij dat ik dit seizoen achter me kan laten"

Bruma na rampjaar: "Blij dat ik dit seizoen achter me kan laten"

Inzetten op voetbal? Trap af op Jacks.nl en scoor een gratis bet tot €50!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

22 mei 2021 – Na een weinig succesvolle periode bij VfL Wolfsburg loopt Jeffrey Bruma deze zomer uit zijn contract. Waar de toekomst van de 29-jarige centrumverdediger ligt, is nog niet bekend. In ieder geval hoopt hij bij een andere club belangrijker te kunnen zijn dan hij de afgelopen jaren voor Wolfsburg was. 

In 2016 besloot Bruma PSV te verruilen voor Wolfsburg, maar een succes werd zijn verblijf daar niet. In vijf jaar tijd speelde Bruma slechts 51 wedstrijden voor de Duitse club (tussendoor werd hij verhuurd aan Schalke 04 en FSV Mainz) en afgelopen seizoen kwam hij zelfs helemaal niet in actie in de Bundesliga. Alleen in de DFB Pokal mocht hij één keer opdraven. "Eerlijk gezegd ben ik blij dat het seizoen bijna klaar is. Dat ik dit seizoen achter me kan laten en helemaal opnieuw kan beginnen", vertelde hij aan het Duitse Kicker.

"De afgelopen vijf jaar zijn met ups en downs gegaan", blikte Bruma terug. "Het afgelopen jaar was natuurlijk moeilijk, omdat ik niet meer mocht spelen. Dat is moeilijk voor een professionele voetballer die dat vuur nog steeds in zich heeft. Vorig seizoen speelde ik in een driemansverdediging, maar toen schakelden ze over naar vier verdedigers en lag ik eruit. Dat is zuur, maar zo gaat dat."

Mentaal was het dan ook een zwaar jaar voor de 29-jarige verdediger. "Het deed pijn. Als je fit bent, maar steeds niet speelt, is dat een zware mentale test. Elke ochtend ging ik naar de training, wetende dat ik eigenlijk geen rol meer speelde. Toch denk ik dat ik voor die test geslaagd ben." Of zijn beste periode als voetballer nog voor zich ligt, is aan Bruma zelf, beseft hij. "Dat ligt aan mij. Ik voel me op dit moment goed en ik ben fit. Dat zijn twee belangrijke voorwaarden."

Waar zijn toekomst ligt, weet Bruma nog niet, al is hij wel met clubs in gesprek. "Er ligt nog niks vast, maar ik ben momenteel in gesprek met clubs uit andere landen. Het is in ieder geval waarschijnlijk dat ik Duitsland zal verlaten", zei de verdediger die de afgelopen vijf jaar in de Bundesliga doorbracht. Daarvoor speelde hij voor PSV, Chelsea, Hamburger SV, nadat hij was opgeleid door Feyenoord. Inzetten op voetbal? Trap af op Jacks.nl en scoor een gratis bet tot €50! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

SCOOR EEN FREE BET TOT €50! Meld je aan

Reacties

gerelateerd