Assistenten zijn Advocaat dankbaar: "Dick regelde een dik salaris"

22 mei 2021, 08:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dick Advocaat staat zondag waarschijnlijk voor de laatste keer langs de lijn als trainer. De coach van Feyenoord heeft in de loop der jaren de reputatie gekregen gek te zijn op geld. Dat is een stempel dat collega's die Advocaat wat beter kennen nog altijd irriteert.

In De Telegraaf werd zaterdagochtend een andere kant van Advocaat geschetst. De trainer gaf veel geld aan goede doelen en mensen die het nodig hadden, en ook voor zijn assistenten zorgde hij goed. "Dick had een ere-afspraak voor zichzelf: wie met mij meegaat, zei hij, daar zorg ik goed voor", vertelde Bert van Lingen, met wie Advocaat samenwerkte bij Oranje, Zenit Sint-Petersburg, België, Rusland en Servië.

Hij legde uit: "In al die jaren hoefde ik nooit wat te regelen voor een contract, dat regelde hij wel. Er zijn genoeg andere trainers die hun assistenten lekker zelf laten onderhandelen, maar hij niet. Hij zorgde dat we het goed hadden. Hij is een kerel met een gouden hart. Als het maar even kan, helpt hij mensen."

Cor Pot heeft soortgelijke ervaringen met Advocaat. "Ik kwam Dick jaren terug tegen op Schiphol. Ik was coach en docent in Suriname, maar wilde terug. Hij haalde me prompt bij het Nederlands elftal en toen ik net gescheiden was, vroeg hij of ik zin had om met hem mee te gaan naar een buitenlandse club. Ik vroeg niet eens waar naartoe en wist ook niet wat ik ging verdienen. Dick regelde een dik salaris."

De finale van de play-offs tussen Feyenoord en FC Utrecht zal zondag (12:15 uur) voor Advocaat zijn laatste wedstrijd zijn, in ieder geval als clubcoach. "Ik hoop niet dat je het zondag aan mij ziet", zei de trainer vrijdag op de persconferentie. "Ik heb genoeg traantjes gelaten op emotioneel gebied. Dat komt bij mij heel snel. Soms vind ik dat wel eens vervelend. Voor de kijker is het mooi, maar voor mezelf... Iemand hoeft maar iets te zeggen en de tranen komen al."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen