Wijndal over toekomst: "Hoef niet per se weg uit Eredivisie"

21 mei 2021, 23:50

De kans lijkt nog altijd zeer aanwezig dat Owen Wijndal komende zomer de overstap maakt naar Ajax. De linksback gaf in gesprek met ESPN aan zich eerst op het EK te willen richten voor hij zich met een transfer bezighoudt, maar hintte er opnieuw op dat een overstap naar Amsterdam een serieuze mogelijkheid is.

Dat deed hij toen de vraag werd gesteld of hij weg wil uit de Eredivisie. "Dat hoeft niet per se, nee", antwoordde Wijndal, waarna hij in lachen uitbarstte. De back besefte dat hij met zijn antwoord opnieuw hintte naar een overstap naar Ajax, waar hij de afgelopen tijd veelvuldig werd genoemd als opvolger van de waarschijnlijk vertrekkende Nicolás Tagliafico. "Het maakt niet uit, je mag vragen wat je wil", zei hij vervolgens. 

Wijndal snapt het argument dat hij er goed aan zou doen om snel een keuze te maken. "Je kunt het zo bekijken: als je voor het EK al een beslissing neemt, heb je meer rust in je hoofd. Maar ik ben daar niet heel erg mee bezig. Je hebt het toch niet in eigen hand. Ik  zie wel hoe het loopt. Ik focus me op mezelf en het EK en dan zie ik wel wat er gebeurt."

Lees ook: Prijzen voor Wijndal en Kudus; Ajax hofleverancier Elftal van de Maand

Onder meer technisch directeur Marc Overmars en aanvoerder Dusan Tadic lieten al weten Wijndal graag bij Ajax te verwelkomen. Ook toen hield Wijndal alle opties open. "Ajax is een ontzettend mooie club, maar AZ is dat ook", reageerde hij destijds tegenover Voetbal International op de interesse. "Of het buitenland ook een optie is? Ja, dat kan ook."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen