Trotse Benzema kijkt uit naar het spelen met Mbappé

21 mei 2021, 22:35   Bijgewerkt: 21 mei 2021, 22:48

Frankrijk behoorde altijd al tot een van de favorieten voor het EK, maar met de terugkeer van Karim Benzema in het nationale elftal is die favorietenstatus alleen maar toegenomen. De spits van Real Madrid keert na zes jaar afwezigheid weer terug en kijkt er zeer naar uit. Vrijdagavond reageerde hij voor het eerst op zijn terugkeer. 

"Ik ben meer dan gelukkig", luidde de eerste reactie van Benzema op zijn comeback, in gesprek met het Franse Onze Mondial. "Ik ben enorm trots. Ik wacht hier al een tijdje op, heb altijd hard gewerkt en heb nooit opgegeven. Uiteindelijk is dit de beloning. Daarom ben ik superblij. Ik kan niet wachten om daar te zijn, te trainen en wedstrijden te spelen. Het is een team met enorme talenten en geweldige spelers. Daar wil ik graag mee samen spelen."

In het bijzonder kijkt hij uit naar de samenwerking met Kylian Mbappé. "Hij is weliswaar nog jong, maar wel zeer, zeer getalenteerd. Het is aan ons om ook op het veld goed met elkaar samen te spelen, maar daar twijfel ik niet aan. Bovendien moeten we ons niet alleen concentreren op het duo Mbappé - Benzema. Dit team beschikt over heel veel getalenteerde spelers: Griezmann, Giroud, Pogba, Dembélé, Coman, Ben Yedder. Het gevaar kan van iedereen komen. Voor Frankrijk is dat alleen maar beter."

De 33-jarige Benzema speelde in 2015 zijn laatste interland voor Frankrijk. De spits werd sindsdien niet meer opgeroepen, omdat hij ploeggenoot Mathieu Valbuena zou hebben gechanteerd met een sekstape. Valbuena zelf, tegenwoordig speler van Olympiakos en geen international meer, reageerde bijzonder nuchter op de terugkeer van Benzema. "Als hij een toegevoegde waarde kan zijn voor Frankrijk, is het alleen maar beter dat hij erbij is." 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen