Belgische bond onderzoekt teksten Lang; KNVB reageert

21 mei 2021, 22:32

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) is een onderzoek gestart naar de teksten van Noa Lang tijdens het kampioensfeest van Club Brugge. De Nederlander raakte in opspraak toen hij de tekst "Nog liever dood dan Sporting Jood" inzette, een verwijzing naar tegenstander Anderlecht. 

Onderzocht wordt of Lang door de bond bestraft kan worden. Dat is nog maar de vraag, omdat het niet tijdens een wedstrijd gebeurde. De bond keurde het gedrag van Lang in ieder geval volmondig af. "De KBVB veroordeelt alle vormen van discriminatie en racisme", schreef de bond in een verklaring. Eerder noemde de Belgische minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès het gezang van Lang al 'onaanvaardbaar'. 

De KNVB heeft op zijn beurt aangegeven het onderzoek van de Belgische bond af te wachten. "Voor discriminatie is geen plaats in het voetbal dat de KNVB nastreeft. Dat nemen wij altijd hoog op", werd de bond geciteerd door De Telegraaf. "Wat er precies aan de hand is, is in eerste instantie aan zijn club en de Belgische bond om te bepalen en op te pakken. Wij wachten het onderzoek af, maar het zal duidelijk zijn dat we op het eerste gezicht niet blij zijn met deze beelden."

Club Brugge zelf nam het juist op voor de 21-jarige Nederlander. 'Boeren voor supporters van Club Brugge, Kakkers voor supporters van KV Mechelen, Smurfen voor supporters van Genk, Joden voor supporters van Anderlecht; het zijn allemaal geuzennamen die vaak ook door supporters van de club zelf worden aangenomen', probeerde de club uit te leggen in een statement. 'Noa wilde op geen enkele manier iemand kwesten of beledigen en het spijt ons als dit wel gebeurd is.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen