Van Seumeren woest op KNVB: "Slecht georganiseerde bende"

21 mei 2021, 20:34   Bijgewerkt: 21 mei 2021, 20:46

FC Utrecht kreeg vrijdagavond ongelijk van de rechter, maar is er nog steeds van overtuigd dat de KNVB verkeerd heeft gehandeld. De bond ging akkoord met het verplaatsen van de finale van de play-offs naar zondagmiddag, terwijl dat volgens Utrecht geen rechtvaardige oplossing was. Clubeigenaar Frans van Seumeren is woest over het handelen van de KNVB.

"Ze hebben totaal geen gevoel van empathie", begon Van Seumeren zijn tirade in gesprek met RTV Utrecht. "Dat zit in de hele organisatie. Het is een ongelooflijk verschrikkelijk slecht georganiseerde bende." Hij benoemde onder meer dat met de club geen overleg heeft plaatsgevonden over het verplaatsen van de wedstrijd. "We kregen gewoon een brief: 'de wedstrijd is verplaatst'."

Van Seumeren benadrukte dat hij echt achter het kort geding staat en dat het niet alleen is aangespannen om de KNVB dwars te zitten. "Laten we eerlijk zijn: vorig jaar zijn we heel slecht behandeld door de KNVB (Utrecht liep Europees voetbal mis door de niet gespeelde bekerfinale, red.), maar dat is niet de maatstaf van deze kwestie. Toen mocht het niet op het veld beslist worden van de KNVB. Nu is er heel duidelijk een artikel dat verwijst naar de omstandigheden die er nu zijn, en dan zegt de KNVB: 'maar dat is niet zo sportief'. Nu moet er wel gespeeld worden..."

Inmiddels is duidelijk dat Utrecht niet in het gelijk gesteld is. De ploeg zal Feyenoord dus gewoon op het veld moeten verslaan om het ticket voor de voorronde van de Conference League te bemachtigen. "Als die rechtvaardiging niet van de KNVB komt, dan zorgen onze spelers er wel voor. Dan gaan we gewoon die wedstrijd winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen