Prijzen voor Wijndal en Kudus; Ajax hofleverancier Elftal vd Maand

21 mei 2021, 16:47   Bijgewerkt: 21 mei 2021, 17:07

Owen Wijndal is vrijdagmiddag uitgeroepen tot de laatste Speler van de Maand van het huidige Eredivisieseizoen. De AZ-verdediger heeft zijn uitverkiezing te danken aan zijn goede statistieken in de maand mei, in combinatie met stemmen van supporters tijdens de Man of the Match-verkiezingen van ESPN. Ajax-middenvelder Mohammed Kudus ontving de prijs voor beste U21 Speler van de Maand.

Voor Wijndal is het de eerste keer dat hij door de Eredivisie tot Speler van de Maand wordt uitgeroepen, nadat hij dit seizoen al twee keer U21 Speler van de Maand was. In de gewonnen wedstrijden van AZ tegen RKC Waalwijk (1-3), Fortuna Sittard (1-0) en Heracles Almelo (5-0) en het gelijkspel tegen FC Groningen (0-0) blonk de back uit door onder meer zijn passzuiverheid van 89%, zijn negentien balcontacten in de zestien van de tegenstander en zijn goal en assist. Sergio Peña en Vangelis Pavlidis waren zijn meest geduchte concurrenten.

De uitverkiezing is een mooie beloning na een sterk seizoen van Wijndal. Met AZ eindigde hij op een derde plaats, waarbij de 21-jarige verdediger zelf geen enkele minuut miste. Samen met Ko Itakura van FC Groningen was hij de enige die dat presteerde. Wijndal was onder meer goed voor één goal en zes assists. Ook groeide hij afgelopen jaar uit tot Oranje-international en is de kans groot dat hij ook op het EK actief zal zijn. 

In het Elftal van de Maand is Ajax met vier spelers hofleverancier. Naast Mohammed Kudus is er ook plek voor Maarten Stekelenburg, Lisandro Martínez en Jurriën Timber. Namens AZ is naast Wijndal ook Jonas Svensson in het elftal opgenomen. Feyenoorder Orkun Kökcü behoort ook tot het elftal, terwijl van PSV niemand is uitverkozen. 

Elftal van de Maand: Maarten Stekelenburg (Ajax); Jonas Svensson (AZ), Jurriën Timber (Ajax), Lisandro Martínez (Ajax), Owen Wijndal (AZ); Zian Flemming (Fortuna Sittard), Sergio Peña (FC Emmen), Mohammed Kudus (Ajax), Orkun Kökcü (Feyenoord); Sinan Bakis (Heracles Almelo), Vangelis Pavlidis (Willem II)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen