Club Brugge neemt in opspraak geraakte Lang in bescherming

21 mei 2021, 14:56

Club Brugge heeft de in opspraak geraakte Noa Lang in bescherming genomen. De Nederlandse aanvaller ligt onder vuur omdat hij tijdens het kampioensfeest een antisemitisch lied zong. Volgens Club Brugge wilde Lang op geen enkele manier iemand kwetsen of beledigen.

'Nog liever dood dan Sporting Jood', zong Lang tijdens het titelfeestje met de achterban van Club Brugge. 'Boeren voor supporters van Club Brugge, kakkers voor supporters van KV Mechelen, Smurfen voor supporters van Genk, Joden voor supporters van Anderlecht, het zijn allemaal geuzennamen die vaak ook door supporters van de ploeg zelf aangenomen worden', begint het statement van de club.

Lees ook: Lang werkt zich in de nesten: 'Liever dood dan Sporting Jood'

'Noa Lang was jarenlang speler bij Ajax en gaf al verschillende malen aan ook supporter te zijn van die ploeg. Ajax Amsterdam draagt de geuzennaam joden met trots. Als Noa Lang gisterenavond na het behalen van de landstitel mee zong met onze supporters dan is daar geen enkele antisemitische ondertoon aan gekoppeld', gaat het verder. 'Noa wilde op geen enkele manier iemand kwetsen of beledigen en het spijt ons als dit wel gebeurd is. Club draagt inclusiviteit en diversiteit hoog in het vaandel. De hele Club-familie hoopt op een positieve manier de titelviering te kunnen verderzetten.'

Lang heeft zich door het zingen van het omstreden lied de woede op de hals gehaald van onder meer Sophie Wilmès, de Belgische minister van Buitenlandse Zaken. 'Onaanvaardbaar, ondraaglijk en het heeft geen plaats in onze samenleving. We moeten het even krachtig bestrijden als alle andere vormen van racisme', schrijft zij op Twitter.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen