Lang werkt zich in de nesten: 'Liever dood dan Sporting Jood'

21 mei 2021, 13:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Noa Lang heeft zich tijdens het kampioensfeest van Club Brugge behoorlijk misdragen. De 21-jarige aanvaller zong na het binnenhalen van de landstitel luidkeels een antisemitisch lied mee, wat hem niet in dank wordt afgenomen. Onder meer Sophie Wilmès, de Belgische minister van Buitenlandse Zaken, spreekt schande van de actie van Lang.

De beelden van de zingende Lang worden gretig gedeeld op social media. Te zien is dat de voormalig speler van Ajax zijn moment pakt en de achterban van Club Brugge opzweept met een anti-Anderlechtlied. "Nog liever dood dan Sporting Jood", zingt Lang, een verwijzing naar de supporters van Anderlecht, die spottend 'joden' worden genoemd.

'Onaanvaardbaar, ondraaglijk en het heeft geen plaats in onze samenleving. We moeten het even krachtig bestrijden als alle andere vormen van racisme', reageert Wilmès op Twitter. Ook de Waalse politicus Georges-Louis Bouchez is kritisch. 'De 'aartsvijand' associëren met Joden. In dronken toestand of niet. Dit zou ik als voorzitter van mijn voetbalclub nooit accepteren. Ik verwacht uitleg en excuses van Noa Lang en een sanctie van Club Brugge en de KBVB', schrijft hij.

Club Brugge legde donderdagavond beslag op de zeventiende landstitel door met 3-3 gelijk te spelen tegen Anderlecht. Lang, één van de drie genomineerden voor Speler van het Jaar, nam de 1-3 voor zijn rekening.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen