Zuur voor Geertruida: geen finale play-offs en geen jeugd-EK

21 mei 2021, 12:05

Lutsharel Geertruida komt niet meer in actie voor Feyenoord dit seizoen. De twintigjarige verdediger onderging een operatie in verband met zijn knieblessure die hij opliep tegen RKC Waalwijk en is daardoor niet inzetbaar voor Dick Advocaat voor de play-off-finale tegen FC Utrecht. Door de blessurepech moet de jonge verdediger ook het restant van het jeugd-EK laten schieten dat later deze maand vervolgt.

Zondagmiddag viel de verdediger al uit, tijdens de laatste Eredivisie-wedstrijd van het seizoen tegen RKC Waalwijk, daardoor werd de eerste play-offwedstrijd tegen Sparta ook al gemist. Vrijdagmorgen maakte Feyenoord via de officiële kanalen bekend daat ook de finale van de play-offs tegen FC Utrecht niet haalbaar is voor de verdediger door een operatie aan zijn knie.

Voor Geertruida is dat een flinke domper, door deze tegenvaller mist hij namelijk niet alleen de laatste wedstrijd met Feyenoord, maar ook het tweede deel van het jeugd-EK met Jong Oranje, waar hij ook opgenomen was in de voorselectie. Voor de jonge leeuwen gaat het toernooi op maandag 31 mei weer van start met de halve-finalewedstrijd tegen Jong Frankrijk.

Geertruida speelde dit seizoen 37 wedstrijden voor Feyenoord in alle competities en was daarmee een belangrijk onderdeel van de defensie van de Rotterdammers. Bij Jong Oranje speelde Geertruida nog niet dit seizoen, tijdens de knock-outfase van het jeugd-EK zat de jonge verdediger alle drie de wedstrijden op de bank.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen