Ajax en Twente sluiten weer overeenkomst over Pierie

21 mei 2021, 11:22

Het was al de verwachting en is vrijdag helemaal rondgekomen: Kik Pierie mag het komend seizoen nog een jaar bij FC Twente laten zien. De twintigjarige verdediger had bij Ajax weinig perspectief en wordt zodoende nog een seizoen gestald in Enschede. Daar is de twintigjarige verdediger zelf heel blij mee.

"Ik ben ontzettend blij om nog een jaar bij FC Twente te spelen", zegt de speler via de clubkanalen van de club. "FC Twente is een  warme club met een geweldige sfeer, en waar ik me goed kan ontwikkelen. Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen." Pierie debuteerde in 2017 bij sc Heerenveen en vertrok in 2019 naar Ajax. Daar kwam hij weinig aan spelen toe, waardoor de verdediger in de zomer van vorig jaar naar Twente trok.

Voor die club speelde Pierie in dit seizoen 24 wedstrijden voor de club. Komend voetbaljaar kan hij dat aantal gaan opschroeven. "We zijn blij dat Kik nog een jaar bij ons speelt", zegt technisch directeur Jan Streuer. "Kik begon dit seizoen ongelukkig door een blessure en we denken dat hij veel progressie gaat maken. Volgend jaar zullen we een betere Kik Pierie zien."

Pierie speelde overigens nog geen enkele wedstrijd in Ajax 1. Hij heeft in Amsterdam nog een verbintenis tot 2024.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen