Transferweekje: Koeman, Gorter, Wijndal en Wijnaldum

22 mei 2021, 12:02

De transfermarkt is al maandenlang gesloten, maar clubs bereiden zich langzaam voor op de samenstelling van de selectie voor komend seizoen. De markt begint daarom alweer op gang te komen, zeker nu zomerse transferwindow in beeld komt. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Week van de waarheid voor Koeman 

Ronald Koeman aarzelde niet toen hij vorige zomer de kans kreeg om bij zijn droomclub FC Barcelona aan de slag te gaan. Een jaar later is er veel gebeurd: Koeman kende een valse start, maakte een enorme inhaalslag, maar verzuimde toen het er echt om ging om een gooi naar de titel te doen. Het kwam de Nederlander de afgelopen weken op een hoop kritiek te staan. Deze dagen zal blijken of de verloren titelrace Koeman fataal wordt, of dat hij nog een jaar de kans krijgt. Vanavond gaat Barça in het laatste competitieduel op bezoek bij Eibar, waarna de trainer en president Joan Laporta met elkaar in gesprek zullen gaan. Wordt het goed of slecht nieuws voor Ronald Koeman? 

Kink in de kabel bij Gorter-deal

Gorter

Gorter

Waar gaat Memphis naartoe?

Memphis Depay speelt zondag zijn laatste wedstrijd voor Olympique Lyon. In een uitgebreid interview in L'Equipe gaf de 27-jarige Nederlandse aanvaller deze week aan dat hij de Franse club na dit seizoen verlaat. Waar hij zijn loopbaan voortzet, is nog niet bekend. FC Barcelona is één van de clubs die belangstelling heeft, erkende Memphis. Marca meldde ruim een week geleden dat de voormalig speler van PSV een akkoord heeft bereikt met Barcelona. Volgens de Spaanse krant is een belangrijke voorwaarde dat Ronald Koeman zijn baan behoudt, anders gaat de deal niet door. Memphis zelf zegt nog helemaal geen beslissing over zijn toekomst te hebben genomen. "Ik heb nog wat tijd nodig", liet hij optekenen. Wacht hij tot er meer duidelijkheid is over de toekomst van Koeman in Barcelona of wil Memphis simpelweg geen overhaaste keuze maken?

Wijndal houdt opties open

Wijnaldum-soap nadert ontknoping

Georginio Wijnaldum is een veelgeziene gast in deze rubriek. Al het hele seizoen is de vraag wat zijn aflopende contract bij Liverpool betekent voor de toekomst van de 30-jarige international. Het antwoord lijkt dichterbij te komen: volgens het Spaanse Diario AS is kamp-Wijnaldum in gesprek met Bayern München en verlopen de gesprekken positief. Begin deze maand liet zijn zaakwaarnemer Humphrey Nijman al weten dat Der Rekordmeister zeker mocht bellen wanneer zij interesse hadden, wat zij inmiddels ook gedaan lijken te hebben. Het betekent - wanneer hij aanblijft - slecht nieuws voor Koeman, die Wijnaldum al sinds zijn komst naar FC Barcelona graag bij de club zou verwelkomen. Het nieuws dat binnen de clubleiding van Barça verdeeldheid heerst over zijn komst, lijkt de kans op een stap naar Bayern echter alleen maar groter te maken. 

Kane wil op prijzenjacht

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen