De Jong vertelt over plannen PSV en wil in elke linie versterking

21 mei 2021, 08:44

Het seizoen 2020/2021 is er voor PSV één geworden zonder eremetaal. De club overwinterder weliswaar in de Europa League, maar werd in dat toernooi vervolgens op dramatische wijze uitgeschakeld door Olympiakos. Daarnaast verliepen ook de Eredivisie en de KNVB Beker uiteindelijk teleurstellend. John de Jong wil het komend seizoen beter doen.

De technisch manager verwacht en hoopt dat het komend seizoen beter gaat. "Wij hebben de ambitie om altijd voor de titel te strijden en doen het met minder financiële middelen dan Ajax. Maar dat we op voorhand dachten dat we maximaal tweede konden worden, is zeker niet zo. Dit seizoen hebben we in topwedstrijden te veel laten liggen. De opbrengst van zes duels was drie gelijke spelen. Na het midden van het seizoen is de achterstand te snel opgelopen en dat hoort niet bij PSV", zegt De Jong tegen het Eindhovens Dagblad.

De Jong bevestigt dat PSV gaat proberen om Marco van Ginkel vast te leggen. De middenvelder werd al gehuurd van Chelsea en is in de zomer transfervrij. "ls je het hebt over leiderschap en karakter, is hij wel een voorbeeld. Door die laatste week met drie wedstrijden in acht dagen heeft iedereen nu wel het gevoel dat hij de belasting aankan. Het is denk ik heel logisch dat we met hem over een contract in gesprek gaan", vindt De Jong.

Zorgen maakt hij zich overigens niet over Noni Madueke, die in de belangstelling staat van topclubs en ondertussen een moeizame relatie heeft met Roger Schmidt. "Ach, met elke speler is er wel eens iets", zegt De Jong. "Het is een speler die zich juist zeer goed ontwikkeld heeft. Hij is net negentien geworden, heeft veel wedstrijden gespeeld en veel rendement gehad. Noni is een fantastische jongen en speler met veel potentie, die wij hier volgend jaar willen zien schitteren. Dat staat voor mij vast en voor de trainer ook. Als er al wat ruis was, ben ik ervoor om die van de lijn te halen", zegt de beleidsbepaler.

Verder bevestigt hij dat PSV in elke linie versterking wil halen. "Daar kijken we wel naar. Ons wedstrijdschema maakt alles wat complex in deze zomer, maar daarover zeuren we niet. Dan hadden we maar kampioen moeten worden." Davy Pröpper is in beeld, maar is volgens De Jong nog lang niet binnen. "Nee. En zeker niet voor de bedragen die ik lees in de media. Het zou onzorgvuldig zijn van ons om dat uit te geven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen