Lang pakt spotlights op kampioensavond Club Brugge

20 mei 2021, 22:56   Bijgewerkt: 20 mei 2021, 23:56

Club Brugge heeft zich donderdagavond voor de zeventiende keer gekroond tot kampioen van België. De club van trainer Philippe Clement had in de een-na-laatste play-offwedstrijd tegen RSC Anderlecht aan een gelijkspel genoeg om de landstitel veilig te stellen en speelde met 3-3 gelijk.

Al maanden was Club Brugge de gedoodverfde titelfavoriet. In de competitie bouwde de Belgische grootmacht een gigantische voorsprong op, die bij het ingaan van de play-offs werd gehalveerd. In de nacompetitie slonk de voorsprong in rap tempo door gelijke spelen tegen Anderlecht (2-2) en Royal Antwerp (0-0) en een nederlaag tegen KRC Genk (3-0), waardoor de titelstrijd toch nog een beetje spannend werd.

Eerder op de avond won het Genk van trainer John van den Brom met overtuigende cijfers van Royal Antwerp (0-4), waardoor Club Brugge wist dat het bij een nederlaag op bezoek bij Anderlecht op de laatste speeldag de koppositie nog zou kunnen kwijtraken. De club van Ruud Vormer, Bas Dost, Lang, Stefano Denswil en Tahith Chong bezweek echter niet onder de druk en maakte in Brussel het karwei af.

Hans Vanaken bezorgde Club Brugge een droomstart. Na een voorzet van Charles De Ketelaere rondde de middenvelder met de borst af. Het lukte de bezoekers niet om de voorsprong tot de rust vast te houden. Vlak voor de theepauze maakte Clinton Mata hands in het strafschopgebied, waarna Lukas Nmecha met een Panenka-penalty de 1-1 op het scorebord zette.

Na rust leek Club Brugge de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken. De tandem Van Aken-De Ketelaere nam ook de 1-2 voor zijn rekening. Lang, één van de drie genomineerden voor Speler van het Jaar in de Belgische competitie, deed vervolgens ook een duit in het zakje. Na een één-tweetje met Vormer schoot hij de belangrijke 1-3 binnen. Anderlecht kwam via Nmeche terug tot 2-3 en scoorde diep in blessuretijd zelfs de gelijkmaker, maar meteen na de 3-3 volgde het laatste fluitsignaal.

Als kampioen van de Belgische competitie sluit Club Brugge komende zondag de competitie af met een thuiswedstrijd tegen Genk, dat als tweede eindigt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen