Gorter bevestigt interesse Ajax: "Eén plus één maakt wel twee"

20 mei 2021, 22:12

Jay Gorter bevestigt dat hij met Ajax in gesprek is over een zomerse overgang. De twintigjarige doelman van Go Ahead Eagles was begin deze week op De Toekomst en ging daar met onder meer trainer Erik ten Hag om tafel.

"Er zal komende week wat meer duidelijkheid komen over mijn toekomst, het is nog even afwachten. Het klopt dat Ajax zich officieel bij mij heeft gemeld. Wat in de media stond, klopte. Het ligt nu nog tussen de clubs", vertelt Gorter in een interview met ESPN. "Ik kom uit Amsterdam, mijn familie is daar nog steeds woonachtig en ik heb bij Ajax in de jeugd gespeeld, dus één plus één maakt wel twee."

Gorter heeft wel oren naar een terugkeer naar Ajax, maar realiseert zich dat hij in de wachtkamer zit. Go Ahead Eagles laat de clean sheet-koning van de Eerste Divisie namelijk niet zonder slag of stoot gaan. Naar verluidt verlangt de promovendus een miljoen euro voor zijn doelman, terwijl Ajax aanvankelijk niet verder wilde gaan dan de helft van de vraagprijs.

Mocht Gorter de overstap naar Ajax maken, dan is de kans groot dat hij volgend seizoen bij Jong Ajax in de Eerste Divisie keept. De zogenaamde Kjell Scherpen-route ziet hij wel zitten. "Het is leuk dat je het allemaal in de Keuken Kampioen Divisie kan, maar trainen met de beste spelers en met specialisten werken is belangrijk om me te verbeteren. Het plan is om er zo snel mogelijk te staan en de concurrentiestrijd aan te gaan, maar ik wil me vooral ontwikkelen op de punten waarop zij hebben gezien dat ik me nog kan ontwikkelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen