'Oostenrijkse linksback Mainz verschijnt op radar PSV'

21 mei 2021, 09:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV gaat deze zomer mogelijk weer shoppen in de Bundesliga. De Eindhovense club heeft volgens Kicker en Bild zijn oog laten vallen op Philipp Mwene, een 27-jarige rechtsback van FSV Mainz 05. Omdat de Oostenrijker bij zijn huidige club over een aflopende verbintenis beschikt, kan hij transfervrij worden aangetrokken.

Mwene werd opgeleid door Austria Wien en VfB Stuttgart. Nadat een doorbraak bij de Duitse club uitbleef, maakte hij in 2016 de overstap naar 1. FC Kaiserslautern. Daar speelde Mwene twee jaar op het tweede niveau van Duitsland, alvorens hij naar Mainz verkaste. Bij die club kwam hij in drie jaar tot 29 optredens in de Bundesliga, waarvan negentien in het huidige seizoen.

Mainz wilde eigenlijk door met Mwene, maar is er niet in geslaagd de vleugelverdediger langer vast te leggen. "We hadden al een overeenkomst met Philipp bereikt, maar voordat hij het contract tekende heeft hij een andere beslissing genomen. Dat betreuren we ten zeerste", aldus sportief directeur Martin Schmidt.

Het zou zomaar kunnen dat de toekomst van Mwene in Eindhoven ligt. PSV houdt ongetwijfeld zijn ogen open voor een nieuwe rechtsback, daar het in de lijn der verwachting ligt dat Denzel Dumfries deze zomer wordt verkocht. In de laatste zomerse transferwindow haalde PSV vijf spelers uit Duitsland: Mario Götze, Adrian Fein (huur), Vincent Müller, Philipp Max, Yvon Mvogo (huur).

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen