NEC stoomt door naar finale en houdt Eredivisie-droom levend

20 mei 2021, 20:42   Bijgewerkt: 20 mei 2021, 23:56

NEC heeft donderdagavond de volgende stap richting de Eredivisie gezet. In een vermakelijk duel met Roda JC trok het met 3-0 aan het langste eind. Voor rust leidde de thuisploeg met 2-0 (prachtige knal Bart de Rooij en intikker Rangelo Janga) en in de tweede helft gooide Jonathan Okita de wedstrijd in het slot. In de finale treft NEC de winnaar van de ontmoeting tussen FC Emmen en NAC Breda.

Voor NEC en Roda zijn de play-offs om promotie/degradatie geen onbekend terrein. De ene club overlegt betere statistieken dan de ander. Zo kan Roda relatief positief terugkijken op de voorgaande edities van de nacompetitie. De Limburgers verloren bijvoorbeeld nog nooit een uitduel; van de elf keer won het vier keer en speelde het zeven keer gelijk. Voor de Nijmegenaren eindigden de play-offs sinds het seizoen 2013/14 telkens in een deceptie. Na de 0-4 overwinning tegen Almere City FC in de eerste ronde (Roda vloerde De Graafschap met 2-3) krijgt NEC nu de kans om wel succesvol te zijn.

NEC liet het desondanks het balbezit vooral aan de tegenstander, maar die deed daar niet bepaald veel mee. Als Roda aanviel waren de counters van NEC nog altijd gevaarlijker. Zo roken Janga (lat), Javier Vet (hachelijke situatie) en Cas Odenthal (kopbal van dichtbij) aan de 2-0. In de slotfase ebde de scherpte bij de thuisploeg weg en zo Roda kon meer en meer aandringen. Het was echter alleen via Mohamed Bouchouari dichtbij een doelpunt; na een leep balletje bereikte hij geen ploeggenoot.

Desalniettemin leek Roda met een minimale achterstand aan de thee te kunnen, maar niets bleek minder waar toen op slag van rust een handsbal van Richard Jensen bestraft werd met een vrije trap. Bruijn stond achter de bal, raakte de paal en zag vervolgens dat Janga de bal alsnog binnenliep. Direct na de treffer klonk het rustsignaal van arbiter Jeroen Manschot. De bezoekers togen met een rotgevoel naar de kleedkamer en stonden voor een bijzonder lastige reparatie-opdracht in de tweede helft.

Met een plek in de finale van de play-offs lonkt de Eredivisie nog altijd voor de ploeg van Rogier Meijer. In die eindstrijd wacht komende zondag een uitduel tegen FC Emmen óf NAC Breda, twee ploegen waar NEC al een keer van heeft verloren in de nacompetitie.

Opstellingen en beoordelingen*

NEC: Mattijs Branderhorst 6.5; Bart van Rooij 7.5, Rens van Eijden 6.5, Cas Odenthal 6.5, Terry Lartey Sanniez 6.5; Édgar Barreto 6.5 (85. Mathias De Wolf -), Jordy Bruijn 8; Jonathan Okita 6.5 (81. Thomas Beekman -), Javier Vet 6.5, Souffian El Karouani 6.5; Rangelo Janga 7 (67. Terell Ondaan 5.5)

Roda JC: Jan Hoekstra 5; Amir Absalem 4, Danny Bakker, Kees Luijckx 4.5 (37. Stefano Marzo 5 ), Richard Jensen 5 (67. Niek Vossebelt 5); Mohamed Bouchouari (68. Ali Messaoud 5), Robert Klaassen 5; Patrick Pflücke 5.5 (68. Fabian Serrarens 5), Erik Falkenburg 5, Thijmen Goppel 5.5; Dylan Vente 5

Man of the match: Rangelo Janga

* spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen