Van den Brom houdt titel in zicht en vestigt hoop op Anderlecht

20 mei 2021, 20:17

Club Brugge moet op eigen kracht de Belgische titel winnen. De club van onder meer Ruud Vormer, Bas Dost en Noa Lang was bij een uitglijder van KRC Genk kampioen geweest, maar de club van trainer John van den Brom boekte donderdagavond een overtuigende 4-0 zege op Royal Antwerp.

Om kans te blijven maken op het kampioenschap, volstond voor Genk alleen de zege. De ploeg van Van den Brom won eerder in de play-offs met pijn en moeite van Antwerp (2-3), maar kwam donderdag niet in de problemen tegen de oudste club van België. Grote man aan de zijde van Genk was Kristian Thorstvedt.

De Noorse middenvelder nam drie van de vier doelpunten voor zijn rekening. Vlak voor rust opende hij de score en direct in de tweede helft was hij weer trefzeker. Paul Onuachu is de topscorer van Genk, maar Thorstvedt nam na een uur ook het derde doelpunt van de thuisploeg voor zijn rekening. Koud in het veld besliste Cyriel Dessers een kwartier voor tijd de wedstrijd door de 4-0 te maken. De voormalig speler van NAC Breda, FC Utrecht en Heracles Almelo werd afgevlagd door de grensrechter, maar na inmenging van de VAR werd het doelpunt alsnog goedgekeurd.

Zo is Genk koploper Club Brugge tot twee punten genaderd. De koploper komt later op de avond in actie tegen RSC Anderlecht en heeft een punt nodig om de titel binnen te halen. Bij een nederlaag valt de beslissing in de laatste speelronde. Dan nemen Club Brugge en Genk het tegen elkaar op.