Heracles haalt Basacikoglu terug naar Eredivisie

Heracles haalt Basacikoglu terug naar Eredivisie

20 mei 2021 – Bilal Basacikoglu maakt volgend seizoen zijn rentree in de Eredivisie. De 26-jarige buitenspeler heeft zich voor twee jaar verbonden aan Heracles Almelo en is daarmee de eerste zomeraanwinst van de Almeloërs. In de overeenkomst is een optie voor een extra seizoen opgenomen.

Heracles neemt Basacikoglu transfervrij over van Gaziantep. Bij die club stond de vleugelaanvaller het afgelopen half jaar onder contract. In Turkije voetbalde de voormalig speler van sc Heerenveen ook bij Kayserispor en Trabzonspor. Heel veel kwam Basacikoglu de afgelopen twee jaar niet aan spelen toe.

"Hier wil ik weer aantonen wat ik kan", reageert Basacikoglu. "Als ik de oude Bilal kan laten zien ben ik er zeker van dat ik veel kan betekenen voor Heracles Almelo. Ik weet dat dit een warme club is die spelers een kans geeft. Hopelijk gaan we er samen iets moois van maken. Ik ben een man van de assists, maar pak ook graag een doelpunt mee."

Heracles hoopt de komende twee jaar de Basacikoglu van weleer te zien. "Bilal is 26 jaar oud, heeft ervaring en kan kwaliteit toevoegen aan onze selectie. Hij heeft een stormachtig begin van zijn carrière gehad en kwam via sc Heerenveen en Feyenoord in het buitenland terecht. We kennen Bilal van zijn tijd in de Eredivisie en hebben ook zijn laatste jaren uitgebreid geanalyseerd. Het is aan ons om hem weer op zijn oude niveau te krijgen. Dat moet hij vooral zelf doen, maar daar gaan wij hem als club bij helpen", aldus technisch directeur Tim Gilissen.

gerelateerd