FC Utrecht stapt naar de rechter: "Reglement volgen"

20 mei 2021, 14:55

FC Utrecht staat vrijdagmiddag in de rechtbank lijnrecht tegenover de KNVB. De club is het niet eens met de beslissing van de voetbalbond om de finale van de play-offs tussen Feyenoord en Utrecht te verplaatsen naar zondagmiddag. Vanwege het Songfestival kreeg de thuisploeg geen toestemming om zaterdagavond in Rotterdam te spelen.

Het verplaatsen van de finale is in strijd met het reglement en daarom stapt Utrecht naar de rechter. "De KNVB heeft ons woensdagmiddag geïnformeerd over het dilemma", aldus algemeen directeur Thijs van Es voor de camera van RTV Utrecht. "Wij hebben dat aangehoord en zijn ons vervolgens op de wedstrijd tegen Groningen gaan concentreren. Vanochtend, toen de finale bekend was, hebben ze ons laten weten dat ze de wedstrijd verplaatst hebben naar zondag."

Daar gaan de Domstedelingen echter niet zomaar mee akkoord. "Er is een heel duidelijk reglement voor de play-offs", vervolgt Van Es. "Daarin staat bepaald hoe er met dit soort situaties moet worden omgegaan. Dat is een behoorlijk duidelijk reglement en duidelijk artikel ook. Wij vinden dat dit reglement gevolgd moet worden." Het kort geding tussen Utrecht en de KNVB vindt vrijdagmiddag om 14.00 uur plaats. Dan zal duidelijk worden wat er gaat gebeuren.

In de regels staat dat in dit geval de wedstrijd op neutraal terrein gespeeld kan worden. Als dat niet lukt, kan Utrecht rekenen op een reglementaire 0-3 overwinning. Daarmee zou de club zich plaatsen voor de tweede voorronde van de Conference League. Vorig jaar stonden Utrecht en de KNVB ook tegenover elkaar in de rechtbank. Destijds werd de bekerfinale niet gespeeld vanwege corona en liep Utrecht Europees voetbal mis. Toen bleef de club met lege handen achter.

Lees ook: Finale play-offs verzet naar zondag; Utrecht spant kort geding aan

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen